TEAM

DEBBY SCHUERMAN

Debby volgde haar 4-jarige yogaopleiding bij het Raya Yoga Instituut in Ilpendam. Raya yoga is een vorm van yoga waarin alle facetten van de yogaleer (het achtvoudige pad) uitgebreid aan bod komen. Verder volgt zij regelmatig workshops en trainingen bij nationale en internationale yogadocenten. Debby probeert in haar lessen iedereen op zijn of haar niveau op een vriendelijke manier bewuster te maken van de diverse onderdelen van het lichaam – het emotionele, mentale, fysieke en energielichaam – om daardoor de natuurlijke verbinding tussen lichaam en geest te versterken. Door met aandacht te werken aan een krachtiger en flexibeler lichaam, creëer je innerlijke vrijheid en rust. Dat houdt zowel je lichaam als je geest gezond en in balans.
Zij vindt: “Waar het werkelijk om gaat in yoga, is bewustzijn bij alles wat je doet. Yoga is een manier om je te verbinden met je ware zelf.”

JULIA VAN DEN BERG

Julia studeerde moderne dans aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam en volgde haar yogaopleiding bij het Dasra Centrum in Montfoort. In haar yogalessen wordt op een ontspannen manier gewerkt aan kracht en souplesse, met aandacht voor ieders unieke mogelijkheden. Plezier in bewegen staat daarbij voorop. In 2016 rondde zij de opleiding tot docent Deugdenyoga van Patty Jongemaets af. Deugdenyoga is een rustige vorm van yoga waarbij in elke les een deugd centraal staat, bijvoorbeeld moed, dankbaarheid of vreugde. Doordat je je bewuster wordt van je deugden, je innerlijke schatten, ga je in je dagelijks leven meer vreugde en harmonie ervaren. In het voorjaar van 2017 heeft Julia een Yin yoga opleiding gevolgd en afgerond bij Yogagarden Amsterdam (docenten Anat Geiger en Marcel van de Vis Heil).

MARIT LEWERISSA

Ik ben Marit Lewerissa. Sinds april 2019 ben ik yin yoga docente. Ik heb de opleiding gevolgd bij De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam onder leiding van Johan Noorloos. Naast dat ik yogadocente ben, geef ik ook les op een basisschool. Yoga betekent voor mij, uit mijn hoofd en in mijn lichaam gaan. Yoga is niet meer uit mijn leven te denken. Naast dat ik yogales geef, vind ik het zalig om ook yoga te beoefenen. Doordat ik tijdens een yogales alles letterlijk weer voel stromen, kan ik ook in het dagelijks leven figuurlijk weer met de flow mee. ‘Flowing not forcing’. Ik heb er bewust voor gekozen om yin yoga te gaan doceren omdat ik zelf een bezig bijtje ben met veel energie. De rustige yin les brengt mij weer in balans. Tijdens een les wil ik de mensen leren om zich volledig over te geven aan de houdingen en acceptatie te vinden met wat er op dat moment opkomt. Dit kan zowel fysiek als op emotioneel gebied zijn. Het krijgen van een yin yoga les vind ik zelf een cadeautje. Hoe mooi is het als ik dat ook aan andere mensen kan geven zodat ze net als ik, kunnen flowen en dichter bij zichzelf kunnen komen.