TEAM

/TEAM
TEAM 2019-11-19T14:26:46+01:00

DEBBY SCHUERMAN
Debby volgde haar 4-jarige yogaopleiding bij het Raya Yoga Instituut in Ilpendam. Raya yoga is een vorm van yoga waarin alle facetten van de yogaleer (het achtvoudige pad) uitgebreid aan bod komen. Verder volgt zij regelmatig workshops en trainingen bij nationale en internationale yogadocenten. Debby probeert in haar lessen iedereen op zijn of haar niveau op een vriendelijke manier bewuster te maken van de diverse onderdelen van het lichaam – het emotionele, mentale, fysieke en energielichaam – om daardoor de natuurlijke verbinding tussen lichaam en geest te versterken. Door met aandacht te werken aan een krachtiger en flexibeler lichaam, creëer je innerlijke vrijheid en rust. Dat houdt zowel je lichaam als je geest gezond en in balans.
Zij vindt: “Waar het werkelijk om gaat in yoga, is bewustzijn bij alles wat je doet. Yoga is een manier om je te verbinden met je ware zelf.”

 

JULIA VAN DEN BERG
Julia studeerde moderne dans aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam en volgde haar yogaopleiding bij het Dasra Centrum in Montfoort. In haar yogalessen wordt op een ontspannen manier gewerkt aan kracht en souplesse, met aandacht voor ieders unieke mogelijkheden. Plezier in bewegen staat daarbij voorop. In 2016 rondde zij de opleiding tot docent Deugdenyoga van Patty Jongemaets af. Deugdenyoga is een rustige vorm van yoga waarbij in elke les een deugd centraal staat, bijvoorbeeld moed, dankbaarheid of vreugde. Doordat je je bewuster wordt van je deugden, je innerlijke schatten, ga je in je dagelijks leven meer vreugde en harmonie ervaren. In het voorjaar van 2017 heeft Julia een Yin yoga opleiding gevolgd en afgerond bij Yogagarden Amsterdam (docenten Anat Geiger en Marcel van de Vis Heil).

 

MARIT LEWERISSA
Ik ben Marit Lewerissa. Sinds april 2019 ben ik yin yoga docente. Ik heb de opleiding gevolgd bij De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam onder leiding van Johan Noorloos. Naast dat ik yogadocente ben, geef ik ook les op een basisschool. Yoga betekent voor mij, uit mijn hoofd en in mijn lichaam gaan. Yoga is niet meer uit mijn leven te denken. Naast dat ik yogales geef, vind ik het zalig om ook yoga te beoefenen. Doordat ik tijdens een yogales alles letterlijk weer voel stromen, kan ik ook in het dagelijks leven figuurlijk weer met de flow mee. ‘Flowing not forcing’. Ik heb er bewust voor gekozen om yin yoga te gaan doceren omdat ik zelf een bezig bijtje ben met veel energie. De rustige yin les brengt mij weer in balans. Tijdens een les wil ik de mensen leren om zich volledig over te geven aan de houdingen en acceptatie te vinden met wat er op dat moment opkomt. Dit kan zowel fysiek als op emotioneel gebied zijn. Het krijgen van een yin yoga les vind ik zelf een cadeautje. Hoe mooi is het als ik dat ook aan andere mensen kan geven zodat ze net als ik, kunnen flowen en dichter bij zichzelf kunnen komen.

 

BERNARD MANTEL
Bernard is yogabeoefenaar sinds 2009, aanvankelijk een keer per week maar al snel met steeds meer enthousiasme. In 2014 is hij begonnen met de vinyasa teacher training bij Johan Noorloos, Marcel van de Vis Heil en Anat Geiger, daarna gevolgd door de vervolgtraining bij Johan Noorloos. Sindsdien is hij regelmatig deelnemer aan kortere trainingen o.a. bij Shiva Rea. De teacher trainingen waren ervaringen die zijn leven hebben veranderd, in combinatie met de Vipassanacursus (tiendaagse meditatieretraite) die hij tussen de beide trainingen in heeft gevolgd. Het doel dat hij zich stelt  in het lesgeven komt voort uit de ervaring die hij zelf heeft ondervonden in de jaren dat hij beoefenaar is van yoga: het vinden van de stilte en innerlijke ruimte als resultaat van de combinatie van beweging en adem.
Deze ervaring wil hij overdragen aan degenen die zijn lessen volgen. De motivatie voor veel mensen die yogalessen volgen is direct en vaak gerelateerd aan een lichamelijke behoefte, bijvoorbeeld om leniger te worden of als een methode om ontspanning te vinden, maar dat is een yogapractice nooit alleen. Wat hij als waarde wil uitdragen is het overbrengen van innerlijke rust, ruimte en bevrijding van alledaagse stress aan de leerlingen in de yogaklas, maar ook daarbuiten.
Bernards lessen zijn dynamisch en geïnspireerd door de vinyasa-lessen zoals hij die die bij zijn leraren heeft gevolgd, maar altijd met aandacht voor de alignment van de houding. Diepe inspiratie is het begrip Ahimsa, geweldloosheid, zowel naar buiten toe als ten opzichte van jezelf.

 

INVALDOCENTEN
– Anja Wartena, Lonneke de Best

Debby

Team Debby

Julia

Team Julia

Marit

Team Marit

Bernard

Team Berard